fbpx
071 576 3559 service@freekvanos.nl
Verstopping, storing of lekkage? Bel ons op 071 576 3559 24/7 service

Webshop

Bel afspraak maken?

Zonnepanelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op vrijwel elk dak geplaatst worden. Bij voorkeur met een ligging tussen zuidoost en zuidwest en vrij van schaduw. Maar…heeft u geen optimale situatie, dat geeft niets! De panelen leveren altijd energie, ook als de situatie niet ideaal is.  Laat u informeren over de mogelijkheden op uw dak!

 

Wat kosten zonnepanelen?

Het aantal panelen dat u kiest is afhankelijk van de geschiktheid van uw dak in combinatie met de hoogte van uw eigen verbruik.

De kosten voor een zonne-installatie zijn opgebouwd uit de volgende zaken;

 • Zonnepanelen, meerdere soorten zijn mogelijk, denkt u aan mono-, polykristalijn en thinfilm.
 • Omvormer,  het soort omvormer is afhankelijk van het aantal panelen.
 • Elektra, dit is afhankelijk van het aantal panelen en uw huidige situatie.
 • Bevestigingsmateriaal, afhankelijk van uw dak en soort panelen.
 • Plaatsing,  de kosten voor de monteur en zijn veiligheid.

 

 Wat leveren zonnepanelen op?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in WP (Watt Piek vermogen). Op dit moment hebben gangbare panelen een vermogen tussen de 240 en 280 WP, afhankelijk van het soort paneel. De situatie op uw dak bepaalt wat de werkelijk opbrengst is. Dit wordt beïnvloedt door de volgende zaken:

 • Soort zonnepaneel.
 • Instralingfactor, de ligging van het paneel ten opzichte van de zon.
 • Schaduw.
 • Aantal uren zon, dit wordt bepaald door de locatie in Nederland en het weer.

De terugverdientijd is afhankelijk van het rendement op uw dak en de energieprijs. Gemiddeld ligt deze terugverdientijd rond de 10 jaar. De verwachte levensduur van panelen is 30 jaar. Na de terugverdientijd is het volledige rendement voor u! Onze panelen zijn TUV-geprüft en hebben een fabrieksgarantie van minimaal 10 jaar.

Vergelijkt u meerdere offertes? Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in WP, u kunt dan ook het beste de prijs per WP vergelijken.

Rekenvoorbeeld: 

Een gezin met twee kinderen woont in een eengezinswoning. De woning heeft een schuine pannenkap en is gelegen op het Zuidwesten. Het gezin verbruikt 3500 kWh per jaar aan stroom. De kosten zijn 23 cent per kWh. Op het dak is een dakkapel die wat schaduw veroorzaakt. Toch kunnen nog 9 panelen op het dak worden aangebracht. Deze panelen leveren per jaar +/- 1990 kWh. Het gezin bespaart direct na het plaatsen € 37,- per maand aan stroom. Dit zal bij een prijsstijging van het elektra iedere maand meer worden. Na ongeveer 10 jaar zijn de panelen terugverdiend. Verhuist het gezin dan kunnen de panelen worden meegenomen of met het huis worden verkocht.

 

Lease constructie

Om zonnepanelen toegankelijk te maken voor iederen zullen wij op korte termijn een lease-constructie aanbieden.

De werkwijze is als volgt;

 • Firma Freek van Os investeert in de zonnepanelen en legt de installatie op uw dak.
 • U betaalt maandelijks een vast bedrag voor de geinstalleerde KwH.
 • Na ongeveer 15 jaar is de installatie uw eigendom.
 • U profiteert de rest van levensduur van de installatie van het voordeel.

Benieuwd naar wat het u oplevert, de terugverdientijd en investering?
Belt u dan 071-5763559.

Deze lease-constructie wordt momenteel ontwikkeld maar mocht u hier nu al vragen over hebben. Belt u ons gerust. De aanschaf van zonnepanelen gaat niet over een nacht ijs, wij maken graag alvast een offerte voor uw dak.

Wij komen graag uw dak bekijken om een passende offerte te kunnen opstellen. Heeft u meerdere offertes opgevraagd en duizelt het u van informatie en specificaties, schroom niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag.

Direct hulp nodig?

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.