riool-verstopt-leiden-freek-van-os

Over Freek van Os

In 1976 zijn de broers Freek en Rien van Os een loodgietersbedrijf gestart in Voorschoten met het vakgebied riolering. Nu zijn wij uitgegroeid tot een installatiebedrijf met specialisme op het gebied van water, gas, daken, rioleringen, ventilatie én duurzame maatregelen. Sinds 2015 staat de 2e generatie aan het roer. Harm, Jeroen en Marijke van Os zetten het bedrijf voort met dezelfde focus op verduurzaming en liefde voor het traditionele loodgietersvak.

Onze diverse werkzaamheden getuigen van een zeer uitgebreide kennis. Voor het op peil houden van deze kennis staat scholing voor iedereen binnen ons bedrijf centraal. Wij zijn niet voor niets een erkend leerbedrijf.

Alle door ons toegepaste materialen worden uitgekozen met het oog op veiligheid, milieu en duurzaamheid. Uiteraard altijd voorzien van een keurmerk. De meest geavanceerde uitrusting onder handbereik gecombineerd met onze vakkennis, geeft de garantie voor een goed resultaat.

Wilt u uw woning van gas los maken? Wij hebben ruime ervaringen in het verduurzamen van woningen!

Storing, verstopping of lekkage?

Voor spoedgevallen zijn we 24/7 bereikbaar via ons telefoonnummer
071 576 3559.

DIRECT BELLEN

Altijd dichtbij

We zijn vertrouwd met elke buurt in ons werkgebied.

Altijd kwaliteit

Onze vakmensen werken met eersteklas materiaal.

Altijd duurzaam

Techniek in dienst van mens én milieu.

Altijd bereikbaar

Dag en nacht paraat om problemen aan te pakken.

Altijd vakwerk

Wat je doet, moet je goed doen. Zo zijn wij opgevoed.

Altijd service

Techniek moet modern zijn. Service ouderwets.

Ons team

De leden van ons team beschikken over hun eigen expertise. Dakdekkers die in weer en wind lekkages verhelpen, maar ook hoog en droog prachtige daken maken. Servicemonteurs die zich vastbijten in een regeling en klaarstaan om te zorgen dat iedereen er warmpjes bij zit. Ontstoppers, het is ze niet snel te gek, van een keukenafvoer met verenmachine tot het leegpompen van ondergelopen kruipruimtes pakken ze alles aan. De rioleurs, in de kielzog van de ontstoppers vervangen ze rioleringen, tunnels zuigen onder vloeren zonder kruipruimte, verrichten ze zwaar maar dankbaar werk. De installatiemonteurs, van een kraan op de wastafel tot een complete warmtepompinstallatie of zonneboiler, breed inzetbaar en met liefde voor het vak maken ze de mooiste installaties.

Ze weten zich ondersteund door kundige collega’s op kantoor, daar worden de plannen gesmeed, logistiek voorbereid, ingepland en niet onbelangrijk, gefactureerd.

Al onze specialisten zijn te bereiken via ons algemene nummer of per mail.

Geschiedenis

In 1976 besluit Freek van Os dat hij voor zichzelf wil werken. De knoop wordt doorgehakt en een auto met ontstopper wordt aangeschaft. Zeven jaar lang werkt Freek alleen als in 1985 zijn broer Rien van Os de gelederen komt versterken. De samenwerking van de twee broers blijkt een goede combinatie. Freek heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om service en betrouwbaarheid. Bij nacht en ontij, altijd bereidt om zijn klanten uit de brand te helpen. Rien verdiept zich ondertussen in de theorie van het loodgietersvak en het takenpakket wordt uitgebreid.

De eerste medewerkers worden aangetrokken, medewerkers die tot op de dag van vandaag nog werkzaam in het bedrijf. In het bedrijf heerst een mentaliteit van aanpakken, niet lullen maar poetsen. Scholing speelt een belangrijke rol binnen het bedrijf. Goed opgeleide medewerkers die een passie hebben voor het vak.

In voorschoten verhuist het bedrijf tot drie keer toe in dezelfde straat. In 2010 schuift de tweede generatie aan en besluit Freek een stap terug te doen. De auto’s met zijn naam erop blijven echter een vertrouwd straatbeeld. Na de toetreding van de tweede generatie wordt de weg van verduurzaming ingeslagen. Freek van Os specialiseert zich in warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en wtw systemen.  Met de tweede generatie aan het roer wordt eveneens de vierde verhuizing in gang gezet. Het bedrijf komt terecht in de Dobbewijk in Voorschoten. Op het industrieterrein wordt een nieuw pand gebouwd. Volledig energieneutraal en voorzien van een regenwateropvangsysteem waarmee de ontstoppingsauto’s worden afgetankt. Het pand straalt uit waar Freek van Os voor staat: kwaliteit, duurzaamheid gecombineerd met ambachtelijk loodgieterswerk. 

Freek van Os, altijd een oplossing.

  • 1976

    In 1976 besluit Freek van Os zijn bedrijf te starten. De knoop wordt doorgehakt en een auto met ontstopper wordt aangeschaft

  • 1985

    Zeven jaar lang werkt Freek alleen als in 1985 zijn broer Rien van Os de gelederen komt versterken. De samenwerking van de twee broers blijkt een goede combinatie. Freek heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om service en betrouwbaarheid. Bij nacht en ontij, altijd bereidt om zijn klanten uit de brand te helpen. Rien verdiept zich ondertussen in de theorie van het loodgietersvak en het takenpakket wordt uitgebreid. De eerste medewerkers worden aangetrokken, medewerkers die tot op de dag van vandaag nog werkzaam in het bedrijf. In het bedrijf heerst een mentaliteit van aanpakken, niet lullen maar poetsen. Scholing speelt een belangrijke rol binnen het bedrijf. Goed opgeleide medewerkers die een passie hebben voor het vak.

  • 2010

    In voorschoten verhuist het bedrijf tot drie keer toe in dezelfde straat. In 2010 schuift de tweede generatie aan en besluit Freek een stap terug te doen. De auto’s met zijn naam erop blijven echter een vertrouwd straatbeeld. Na de toetreding van de tweede generatie wordt de weg van verduurzaming ingeslagen. Freek van Os specialiseert zich in warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en wtw systemen. Met de tweede generatie aan het roer wordt eveneens de vierde verhuizing in gang gezet. Het bedrijf komt terecht in de Dobbewijk in Voorschoten. Op het industrieterrein wordt een nieuw pand gebouwd. Volledig energieneutraal en voorzien van een regenwateropvangsysteem waarmee de ontstoppingsauto’s worden afgetankt. Het pand straalt uit waar Freek van Os voor staat: kwaliteit, duurzaamheid gecombineerd met ambachtelijk loodgieterswerk.