fbpx
071 576 3559 service@freekvanos.nl
Verstopping, storing of lekkage? Bel ons op 071 576 3559 24/7 service

Ventilatiebox

Voor een gezond leefklimaat in een woning is een goede ventilatie van de woning nodig. De grote mate van kierdichtheid van moderne woningen vraagt een gedwongen ventilatie door middel van een ventilatiebox. Deze ventilator zuigt via een leidingstelsel vochtige (vuile) lucht aan en blaast deze door een dakdoorvoer de buitenlucht in. Door ventilatieroosters (in kozijnen of gevels) wordt schone lucht de woning binnen gehaald zodat de lucht in de woning continu ververst wordt.

Voor een normale woning zijn de afzuigpunten aangebracht in de keuken, het toilet en de badkamer. In de keuken wordt de vochtige lucht die vrijkomt bij het koken direct afgezogen en afgevoerd. (de afzuigkap wordt niet op de ventilatiebox aangesloten) Ook kookgeuren worden op deze manier minder verspreidt door de woning.

In het toilet wordt door het afzuigen van de lucht voorkomen dat nare geuren zich door de woning verspreiden. Het inkorten van de toiletdeur kan nodig zijn om voldoende luchttoevoer te verkrijgen.

Het afzuigpunt in de badkamer zorgt voor een afvoer van vochtige lucht die vrijkomt wanneer gedoucht wordt. De badkamer zal veel sneller opdrogen na een douchebeurt. Het ontstaan van schimmels op plafond of wand van de badkamer zal mede door een ventilatiebox in de woning tot een minimum beperkt worden.

Van belang is dat de ventilatiebox 24 uur per dag aanstaat. Alleen dan is een continue verversing van lucht in de woning gewaarborgd en blijft het leefklimaat in de woning gezond.

Meer informatie?

Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, we nemen binnen kantoor tijden contact met u op.

Spoed? bel ons dan direct 071-5763559

Verstopping, storing of lekkage?

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.