fbpx
071 576 3559 service@freekvanos.nl
Verstopping, storing of lekkage? Bel ons op 071 576 3559 24/7 service

Zonnepanelen

Energie besparen is ons vak en daarnaast ook onze filosofie. Inmiddels zijn wij ruim een jaar bezig met het leveren en plaatsen van zonnestroominstallaties voor grote en kleine daken.

Vul hier het offerte-formulier in en wij maken op afstand een eerste vrijblijvende offerte voor u. Op deze manier krijgt u een inzichtelijk beeld van de investering en de mogelijkheden!

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel vangt zonnelicht en zet dit om in elektrische spanning en een omvormer zet dit om in bruikbare stroom. U gebruikt direct in de woning wat u nodig heeft op dat moment en indien meer wordt geleverd dan gebruikt wordt het overschot teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier.

Meer informatie?

Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, we nemen binnen kantoor tijden contact met u op.

Spoed? bel ons dan direct 071-5763559

Zonnepanelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op vrijwel elk dak geplaatst worden. Bij voorkeur met een ligging tussen zuidoost en zuidwest en vrij van schaduw. Maar…heeft u geen optimale situatie, dat geeft niets! De panelen leveren altijd energie, ook als de situatie niet ideaal is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Vul hier het offerte-formulier in en wij maken op afstand een eerste vrijblijvende offerte voor u. Op deze manier krijgt u een inzichtelijk beeld van de investering en de mogelijkheden!

Wat kosten zonnepanelen?

Het aantal panelen dat u kiest is afhankelijk van de geschiktheid van uw dak in combinatie met de hoogte van uw eigen verbruik.

De kosten voor een zonne-installatie zijn opgebouwd uit de volgende zaken;

  • Zonnepanelen, meerdere soorten zijn mogelijk, denkt u aan mono-, polykristalijn en thinfilm.
  • Omvormer,  het soort omvormer is afhankelijk van het aantal panelen.
  • Elektra, dit is afhankelijk van het aantal panelen en uw huidige situatie.
  • Bevestigingsmateriaal, afhankelijk van uw dak en soort panelen.
  • Plaatsing,  de kosten voor de monteur en zijn veiligheid.

 Wat leveren zonnepanelen op?

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in WP (Watt Piek vermogen). Op dit moment hebben gangbare panelen een vermogen tussen de 240 en 280 WP, afhankelijk van het soort paneel. De situatie op uw dak bepaalt wat de werkelijk opbrengst is. Dit wordt beïnvloedt door de volgende zaken:

  • Soort zonnepaneel.
  • Instralingfactor, de ligging van het paneel ten opzichte van de zon.
  • Schaduw.
  • Aantal uren zon, dit wordt bepaald door de locatie in Nederland en het weer.

De terugverdientijd is afhankelijk van het rendement op uw dak en de energieprijs. Gemiddeld ligt deze terugverdientijd rond de 10 jaar. De verwachte levensduur van panelen is 30 jaar. Na de terugverdientijd is het volledige rendement voor u! Onze panelen zijn TUV-geprüft en hebben een fabrieksgarantie van minimaal 10 jaar.

Vergelijkt u meerdere offertes? Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in WP, u kunt dan ook het beste de prijs per WP vergelijken.

Rekenvoorbeeld: 

Een gezin met twee kinderen woont in een eengezinswoning. De woning heeft een schuine pannenkap en is gelegen op het Zuidwesten. Het gezin verbruikt 3500 kWh per jaar aan stroom. De kosten zijn 23 cent per kWh. Op het dak is een dakkapel die wat schaduw veroorzaakt. Toch kunnen nog 9 panelen op het dak worden aangebracht. Deze panelen leveren per jaar +/- 1990 kWh. Het gezin bespaart direct na het plaatsen € 37,- per maand aan stroom. Dit zal bij een prijsstijging van het elektra iedere maand meer worden. Na ongeveer 10 jaar zijn de panelen terugverdiend. Verhuist het gezin dan kunnen de panelen worden meegenomen of met het huis worden verkocht.

Verstopping, storing of lekkage?

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.