fbpx
071 576 3559 service@freekvanos.nl
Verstopping, storing of lekkage? Bel ons op 071 576 3559 24/7 service

Besparingstips

Energie besparen doet u voor een groot deel zelf. Veel energiegebruik zit in ons gedrag. Verlichting uitzetten in ruimtes waar je niet bent, korter en minder warm douchen en ramen dicht wanneer de verwarming aan staat, zijn de tips die u zelf waarschijnlijk al bedacht had. 

Lees hieronder de besparingstips waar wij u bij kunnen helpen.

Warm water

De kosten van warm water zitten met name in de opwarming ervan. Er zijn verschillende manieren om deze te reduceren:

 • Isoleren van de warmwaterleiding: Hiermee kunt u 20% van de kosten besparen.
 • Een douche-WTW: Een douche-WTW gebruikt het warme retourwater om het koude water weer op te warmen. Dit kan een besparing van 40% op het gasverbruik tijdens het douchen opleveren.
 • Een zonneboiler: De energie van de zon wordt in dit geval gebruikt voor het verwarmen van uw warme tapwater, door middel van een paneel op uw dak. Hierdoor kunt u tot wel 60% van uw stookkosten voor warm water besparen. 

 

Warmte in de woning

Er zijn veel aanpassingen mogelijk in een woning om de stookkosten te verlagen, met behoud van comfort.

 • Een HR-ketel:  De term HR-ketel staat voor hoogrendement ketel. Het rendement is hoog, omdat de restwarmte opnieuw gebruikt wordt. U kunt hiermee tot wel 25% van uw stookkosten besparen.
 • Warmtepomp: Met een warmtepomp kunt u gemakkelijk lucht of bodemwarmte gebruiken om uw woning te verwarmen. Hierdoor kunt u eenvoudig op energiekosten besparen en u bent ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Er zijn hier verschillende mogelijkheden en opties voor. Wij komen graag bij u langs om de opties te bespreken.
 • Jaarlijks onderhoud: Jaarlijks onderhoud aan de CV ketel voorkomt vervuiling, waardoor het gasgebruik optimaal blijft. 
 • Woning inregelen: Een goed ingeregeld systeem kan u een besparing tussen de 10 en 20% opleveren. Denk hierbij aan de juiste instelling van de ketel, volumestroom over de radiatoren en juiste regeling. Daarnaast wordt ook gebruikers gedrag toegelicht en zonodig aangepast in de regeling van het systeem. 
 • Slimme thermostaatkranen: Met een slimme radiatorthermostaat kunt u tot wel 15% op uw stookkosten besparen. In elke radiatorkraan zit een ingebouwde thermostaat, die er continue voor zorgt dat de betreffende ruimte op de gewenste temperatuur komt. 
 • Modulerende thermostaat: Met een modulerende thermostaat zal uw CV ketel niet meer onnodig gaan stoken. Dit kan zorgen voor een besparing van wel 30%.

 

Isolatie

 • Woning isoleren: Het isoleren van de woning, denk aan dak, vloer, glas en gevel isolatie zorgt voor een aanzienlijke besparing van op uw gasverbruik. Het warmteverlies van de woning wordt enorm beperkt. De terugverdientijd is over het algemeen 5 jaar. Een ander belangrijk voordeel hiervan is dat het comfort qua warmte in de woning wordt verhoogd.
 • Leidingen isoleren: Door de CV leidingen in de kruipruimte, kokers en zolder te isoleren, voorkomt u onnodige afkoeling tijdens de stroming van het water. De terugverdientijd is binnen drie jaar. 

 

Elektriciteit

 • Zonnepanelen: Met zonnepanelen wekt u zelf elektriciteit op voor uw energiebehoefte. Het rendement is afhankelijk van uw gebruik en het aantal panelen. U mag uitgaan van een terugverdientijd zonder subsidie van +/- 10 jaar. De levensduur van zonnepanelen is +/- 30 jaar.
 • Circulatiepomp: Heeft u een circulatiepomp in de woning voor tapwater of vloerverwarming? Bekijk eens het energieverbruik hiervan. De nieuwe versies verbruiken aanzienlijk minder elektriciteit. Het verbruik van stroom kan teruggebracht worden met wel 60% door standbykillers, timers, stekkerdozen en een home-automation systeem.

 

Ventilatie

 • WTW-unit: De WTW-unit hergebruikt de warmte van de binnenlucht. 90% van de warmte die anders uit uw woning verdwijnt, wordt op de frisse toegevoerde lucht overgedragen. Hiermee bespaart u gemiddeld ±250m³ gas per jaar.
 • Onderhoud ventilatiesysteem: Onderhoud aan uw ventilatiesysteem zorgt voor een efficiëntere werking van uw ventilatiebox. Het stroomverbruik van de box loopt terug met 30%. Vervang uw oude ventilatiebox door een box met een gelijkstroommotor en bespaar hier ruim 60 euro per jaar mee.

Meer informatie?

Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk. binnen kantoor tijden  nemen wij contact met u op.

Spoed? bel ons dan direct 071-5763559

  Direct hulp nodig?
  Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.