fbpx
071 576 3559 service@freekvanos.nl
Verstopping, storing of lekkage? Bel ons op 071 576 3559 24/7 service

Isoleren

Nieuw gebouwde woningen in Nederland zijn verplicht om aan een bepaalde isolatiewaarde (Rc waarde) te voldoen. Door deze verplichting van een hoge isolatiewaarde kost het veel minder energie om een woning comfortabel te verwarmen.

Bestaande woningen in Nederland, en daarbij zeker de oudere woningen zijn veelal nog niet voorzien van isolatie. De kozijnen zijn vaak wel vervangen en voorzien van dubbel glas maar de wanden, de daken en de vloeren zijn maar zelden voorzien van isolatie.

Om een oudere woning te isoleren zijn zoals hierboven valt te lezen verschillende delen van de woning te onderscheiden. De kozijnen en ramen zijn plaatsen in een woning waar veel warmte verloren gaat. Speciale kozijnen met Hr++ glas kunnen het warmte verlies op deze plaatsen minimaliseren. Om het dak te kunnen isoleren moet goed nagegaan worden hoe dit wordt uitgevoerd.

Bij een verkeerd uitgevoerde isolatie kunnen koude bruggen ontstaan. Koude bruggen in een constructie zijn plaatsen waar de warme (vocht houdende) lucht in de woning in contact komt met een koude (niet geïsoleerde) schil (bijvoorbeeld dakbeschot) van de woning. De warme lucht condenseert dan meteen op de schil. Als de schil van hout is zal het vocht in het hout trekken en het hout versneld doen verrotten. Als de schil van een ander materiaal is zal het vocht op plaatsen in de woning als vochtplekken op een wand of plafond zichtbaar worden. Een goed uitgevoerde isolatie is van groot belang.

Om wanden van een woning te kunnen isoleren kan bijvoorbeeld gedacht worden om de spouw van de wanden te vullen met isolatiemateriaal. Om te bepalen of dit mogelijk is, is nader onderzoek door een bedrijf nodig. Door het isoleren van de wanden kan ook een grote besparing voor het verwarmen van de woning gerealiseerd worden.

Het isoleren van de vloer gebeurt meestal in de kruipruimte als deze onder de begane grond vloer aanwezig is.

Ook het isoleren van bijvoorbeeld CV leidingen in onverwarmde ruimtes (kruipruimte) kan een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten realiseren

Firma Freek van Os werkt in Voorschoten en wijde omgeving
(Bollenstreek, Sassenheim, Zoeterwoude, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Katwijk, Leiden, Leiderdorp).

Meer informatie?

Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, we nemen binnen kantoor tijden contact met u op.

Spoed? bel ons dan direct 071-5763559

Verstopping, storing of lekkage?

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.