071 576 3559 service@freekvanos.nl
Verstopping, storing of lekkage? Bel ons op 071 576 3559 24/7 service

Vloerverwarming

Vloerverwarming of verwarmde vloer, dat is een verschil. Bij een verwarmde vloer is de bedoeling dat de vloer behaaglijk en comfortabel is. In het geval van vloerverwarming levert de vloer alle warmte die nodig is om de ruimte te verwarmen. In oude ongeïsoleerde bouw is vloerverwarming zonder radiatoren vaak niet mogelijk. Vloerverwarming geeft straling en wordt als comfortabel ervaren. Hierdoor kan de ruimtetemperatuur lager zijn zonder dat het oncomfortabel aanvoelt. Zoals bekend; scheelt 1 graad lager in de woonkamer 6% van de stookkosten.

Vloerverwarming kan alleen worden toegepast met de juiste regeling. De vloer reageert traag en nachtverlaging is vaak niet mogelijk. Wij adviseren om de vloerverwarming een aparte status te geven binnen de regeling van de kamerthermostaat. Hiervoor moet vaak wat extra’s worden geïnstalleerd. Wat en hoe, dat is iets waar Firma  Freek van Os in overleg met u altijd een oplossing voor vindt. Met als resultaat een heerlijk comfortabel huis.

Vloerverwarming kan in bestaande bouw worden aangebracht, zowel op houten vloeren, mits voldoende stevig dan wel ingefreesd (zonder stof) in oude tegelvloeren met betonnen ondergrond. Een vloerverwarming kan worden toegepast in combinatie met parket, tegels of laminaat.

Het voordeel van vloer- of wandverwarming is dat deze vorm van verwarming  eenvoudig kan worden gecombineerd met een (luchtwater) warmtepomp (opvolger van de cv-ketel) of zonne-energie.

Meer informatie?

Direct hulp nodig?

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.