Altijd raak: Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Koud water stroomt door een zonnecollector op uw dak, waar het zonlicht uw water verwarmt. Dit warme water wordt opgeslagen in een boiler.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt water voor huishoudelijk gebruik, zoals douchen of het vullen van uw bad. Op het dak ligt een zonnecollector, ongeveer ter grootte van een zonnepaneel (100×160 cm of 120×212 cm). Door het systeem stroomt glycol (antivries) dat verwarmt wordt door de zoninstraling. Dit opgewarmde glycol wordt gebruikt voor het opwarmen van de boiler. Deze boiler plaatsen we in de technische ruimte van uw woning. Dit kan een liggende of een staande boiler zijn, afhankelijk van de ruimte in uw woning.

Met een zonneboiler bespaart u tot wel 60% op de energie voor het maken van warm water.

Hoe geschikt is mijn woning voor een zonneboiler?

Een zonneboiler kan áltijd! Uiteraard moet er ruimte op uw dak zijn voor de collector (100x160 cm of 120x112 cm) en ruimte in uw technische ruimte. De zonneboiler wordt aangesloten op uw CV ketel of warmtepomp, dus deze moet daar in de buurt geïnstalleerd worden.

Hoe gaan wij te werk?

De installatie van een zonneboiler duurt doorgaans 1-2 werkdagen. Uiteraard is dit afhankelijk van de woning en situatie. Freek van Os werkt volgens de laatste veiligheidsnormen. Voor het plaatsen van de collector plaatsen wij een steiger. Tijdens de werkzaamheden heeft u gewoon warm water in de woning.

Wat is mijn investering?

Voor het plaatsen van een zonneboiler kunt u denken aan €4000-€7000 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van de situatie en uw woning. 

Wat is de subsidie?

De subsidie op het plaatsen van een zonneboiler ligt tussen de € 1500 – € 2500

Bekijk hier de actuele subsidies


Ja, ik wil graag een belafspraak!

Interesse in de volgende stap? Plan een belafspraak in met onze adviseur/calculator zodat uw en onze vragen beantwoord kunnen worden. Eventueel kunt u direct doorverbonden worden met afdeling planning voor het inplannen van een betaalde schouw op locatie.

Klik hier om een belafspraak in te plannen.

Kunt u niet wachten? Bel ons gerust via 071-5763559

Terug naar Advies!