Altijd raak: CV installatie inregelen

Voor het duurzamer functioneren van uw CV ketel is het noodzakelijk dat de bestaande installatie in evenwicht is. Dat wil zeggen dat door iedere radiator de juiste hoeveelheid water stroomt, waardoor de volumestromen in overeenstemming zijn met het afgifte vermogen van de radiatoren.

Hoe werkt het waterzijdig inregelen van een CV installatie?

Water dat door een leiding stroomt ondervindt weerstand. Hoe langer de leiding, des te groter de weerstand. Hoe groter de weerstand, des te minder water door de leiding stroomt. Om deze reden geven de radiatoren die als eerste op een installatie zijn aangesloten de meeste warmte af. Radiatoren die ver weg van uw CV ketel staan geven dus de minste warmte af. Dit komt het comfort van uw woning niet ten goede.

De meeste nieuwe CV ketels zijn in staat om, binnen bepaalde grenzen, de warmte die wordt gemaakt aan te passen aan de warmte die nodig is. De toestellen voeren een berekening uit, onder andere op basis van de retourtemperatuur van het CV-water. Als één of twee radiatoren dicht bij de ketel teveel water doorlaten, dan komt het retourwater te snel en te warm terug bij het toestel, waarna de rest van het huis niet behaaglijk warm wordt óf de ketel gaat onrendabel stoken. Dit heeft te maken met condensatie in de CV ketel. Met een te hoge retourtemperatuur wordt het condensatiepunt niet bereikt en kan de C ketel geen gebruik maken van zijn hoge rendement functie.

Door het inregelen van de radiatoren, door middel van radiatorafsluiters, zorgen we ervoor dat precies de juiste hoeveelheid water door de radiator stroomt, waardoor de ketel zo rendabel mogelijk stookt. Dit kan oplopen tot een besparing van 20% op uw gasverbruik!


Ja, ik wil graag een belafspraak!

Interesse in de volgende stap? Plan een belafspraak in met onze adviseur/calculator zodat uw en onze vragen beantwoord kunnen worden. Eventueel kunt u direct doorverbonden worden met afdeling planning voor het inplannen van een betaalde schouw op locatie.

Klik hier om een belafspraak in te plannen.

Kunt u niet wachten? Bel ons gerust via 071-5763559

Terug naar Advies!